ZONA 1:
„Pădurea de argint”

Aventura începe odată cu intrarea pe poarta principală a parcului Tei, situată în dreptul accesului în parc, din bulevardul Lacul Tei, către capătului liniei de tramvai.
Lanțurile și un Carusel, precum și două locuri de joacă pentru copii sunt situate în această zonă. Decorul este completat de o grădină cu flori și de o fântână arteziană.
Cei mici, dar și cei mari se pot juca în lanțurile care îi vor prinde în „Hora Ielelor”, decorate cu panouri care ilustrează personaje din folclorul românesc, apoi pot traversa spre „Herghelia Ilenei Cosânzeana”, un carusel atrăgător care sugerează caii năzdrăvani mâncători de jeratic, din basmele românilor.

ZONA 2:
„Pădurea de aramă”

Este situată tot în partea dreaptă, coborând în pantă de-a lungul lacului și își așteaptă copiii la mașinuțele lui „Făt Frumos din tărâmul fermecat”, inscripționate și decorate de personajele din poveste: Balaurul, Zmeul, Gheonoaia, Uriașul, Stima apelor, Căpcăunul, Striga, precum și Făt Frumos și Ileana Cosânzeana.

Una dintre principale atracțiile ale parcului se găsește în zona 2. Este vorba de Roata mare sau „Pasărea măiastră” care amintește curajoșilor de basmul „Prâslea cel voinic și merele de aur”. Cu o înălțime de 63 de metri și dotată cu 44 de cabine închise care permit accesul publicului atât vara, cât și iarna, Roata mare oferă o minunată priveliște de ansamblu a „Tărâmului fermecat”.

Tot aici, cei mici sunt așteptați la locurile de joacă cu leagăne, tobogane și saltele gonflabile.

ZONA 3:
Tărâmul lui Verde-mpărat

Este situată în partea stângă a intrării principale, unde se află Roata mică care îi va plimba pe copii într-o călătorie deosebită. Roata se ridică la o înălțime de 16 metri și este formată din 12 cabine închise, numite „Merele de aur” din basmul „Prâslea cel voinic și merele de aur”.

Tot în zona 3 se află „Casa Groazei” – supranumită „Tărâmul celălalt”, un tărâm pe al cărui traseu curajoșii vor fi întâmpinați de decorațiunile și ființele fantastice care le vor trezi, fie și numai pentru câteva minute, strigăte de groază dar și multe râsete și chicote pentru încă o aventură dusă la bun sfârșit.

Alături se găsește Roller coasterul numit simbolic „Balaurul cu șapte capete”, fiind elementul principal al zonei 3. Unic în România, roller coasterul are o înălțime de 15 metri și își așteaptă eroii într-o confruntare a curajului care va avea ca rezultat doar buna dispoziție și senzația de libertate trăită printre curbe și căderi în gol.